cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

A craniosacralis terápia egy gyengéd, egész testet érintő kezelés, melyben az ember egy összefüggő rendszer, egy egység. Ez a holisztikus terápia több szinten – fizikai-, érzelmi-, gondolati síkon- képes hatni, a testünkben, izmainkban emlékekként őrzött traumákat kioldani, felszínre hozni, majd elengedni. Az összefüggések megértése az érzelmek elengedése szükséges ahhoz, hogy izmaink végképp megszabaduljanak feszüléseiktől, az ott tárolt szorongások emlékeitől. Erre döbbentett rá az a férfi, aki már évek óta járt a kezelésekre, mégis görcsösen feszesek voltak mindig a hát és a nyakizmai.

A fájdalom mögött bujkáló érzelem

A testünk kötőszövete, – mely behálózza az egész idegrendszerünket -, mint egy jól működő drive, azonnal memorizálja, elmenti és elraktároz mindent, ami életünk során velünk történik, azok minden fizikai és érzelmi jellemzőjével együtt. Amikor craniosacralis terápiát alkalmazunk, kezelhetünk kizárólag testi szinten. Ilyenkor a fizikai feszüléseket, traumákat mélyebb szinten tudjuk oldani, ezáltal több síkú változás történhet fizikálisan: lazábbak lesznek a szövetek, feloldódnak a feszülések, javul a keringés, az idegi információáramlás stb. Ám, a craniosacralis terápia nagyon is összetett kezelési módszer! A legtöbb fizikai fájdalom hátterében ugyanis létezik valami mélyebb, mégpedig érzelmi kapcsolat is. A fizikai tünet, – mely általában valamilyen fájdalom – azonban csak akkor oldódik meg véglegesen, ha feltárjuk az érzelmi hátterét, azt felszínre hozzuk, megértjük, és elfogadjuk. Ez az az út, melyen végig kell haladni ahhoz, hogy a fizikai tünet, a fájdalom végképp elmúljon.

A fájdalom magja

Évek óta jár hozzánk egy férfi páciens kezelésre, nyak-, és hát fájdalommal, amit időnként erős migrénes fejfájás is kísér. Hosszabb, rövidebb időre elmúlnak ugyan a panaszai, de a fájdalom magja szinte mindig tapintható. A legutóbbi kezelésnél a testvizsgálat alapján úgy döntöttem, hogy kicsit mélyebben, érzelmi irányba is kezelek. Miután manuálterápiával kilazítottam a mindig feszes nyaki-háti területet, a test jelzéseit követve, egy furcsa feszülési helyzetben jelezett a craniós ritmus, mégpedig úgy, hogy egyszerűen megállt, azt üzenve ezzel, hogy itt van valami fontos a test számára. A test érzéseit követve elkezdtünk egy terápiás beszélgetést. Felszínre jött egy gyerekkori élmény, ami a páciens édesanyjának viselkedésével volt kapcsolatos, melyet a mai mindennapokkal is kapcsolatba tudott hozni. Mindez nem csak felszínre került a kezelés során, de sikerült az összefüggéseket is megérteni a kezelés végére.

Amikor megértjük testünk üzenetét, akkor tudjuk végleg feldolgozni, ezáltal elengedni az adott traumát, mely a kezelés utáni napokban távozhat többféle akár zavaró, vagy kellemetlen testi és érzelmi reakció utózöngéi közepette.
Ezután viszont szinte felszabadulunk, szárnyalunk, gondolkodásunk, cselekedeteink, érzelmi reakcióink pozitívan tudnak változni, nem utolsó sorban pedig a fizikai tünetek is elmúlnak.

Vélemény, hozzászólás

Kategóriák