cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

avagy „amikor a szív körül dolgozol, az élettel dolgozol”

Most ősszel tovább hajtott a tudásvágy Kijevbe, ahol a mellkasi szervek és a körülöttük lévő kötőszövetek visceralis manipulációs technikáit tanultam meg Balogi Katalin kolléganőmmel. Minden páciensemnek köszönöm, hogy bízott bennem, és hogy az együtt elért sikereink ösztönöztek arra, hogy még többet megtudhassak az emberi testről, és annak helyes működéséről, no meg persze a testben létrejövő problémák megoldási lehetőségeiről.

Előhang

A tavaszi dublini visceralis tanfolyamom után sok hölgy páciens keresett meg egészen intim panaszokkal. Leginkább a várva várt babák eljövetelét szerették volna elősegíteni. A meddőségnek persze több oka is lehet. Van, amikor vizsgálatokkal kiderül valami, ami a meddőség hátterében lehet, de sokszor a vizsgálatok nem vezetnek eredményre, és attól a ténytől még, hogy a leletek negatívak, a gólya nem jelentkezik. A visceralis terápiát alkalmazva, illetve azt kiegészítve craniosacralis és manuálterápiás fogásokkal is, számos sikert könyvelhettünk el. Mivel az engem felkeresett hölgyek mindegyike többféle egyéb terápiát is alkalmazott párhuzamosan, – néhányan speciális tornát végeztek, különböző diétákat tartottak, reflexológus kezelte őket rendszeresen -, így nehéz megmondani, hogy mi segített, de a lényeg az eredmény! Emlékszem egy kismamára, aki a sokadik lombik program során esett teherbe, és van olyan is, aki spontán, a lombik programok között fogant meg. Számos hölgy számolt be a fő sikereken túl olyan eredményekről, miszerint javultak a hormonértékeik, vagy arról, hogy a kezelés után lazábbak lettek az izmaik, feloldódtak a feszülések a kismedencében, a petefészek ultrahang képe változott pozitív irányba, sőt az erős, fájdalmas menstruációk esetén fájdalom mentességet értünk el, amely valószínűleg a manuális kezelésnek is volt köszönhető. A kismedencét érintő panaszok mellett, dolgozom a hasi szerveken is. Több gastro-eosofagealis refluxszal (sav visszafolyással) küzdő páciensemnek tudtam segíteni. Lényegesen enyhültek a panaszok volt, aki a gyógyszert is elhagyta és tünetmentes lett. Különböző hasi panaszokkal, emésztési problémákkal jelentkező pácienseimnek is tudtam segíteni, akiket kivizsgáltak és nem igazán találtak a panaszok hátterében álló elváltozást, de a panasz ott volt és a mindennapokat megkeserítette. Hasi műtétek után a kezelések segítették a hegek és összetapadások oldását. Mindez számomra rendkívül felemelő érzés, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen intim panaszokkal keresnek meg, nyílnak meg előttem emberek, és teljes bizalommal adják át a testüket nekem, hogy segítsek.

Nem kevésbé intim, sőt!

Felbuzdulva a sikereken, a megtisztelő bizalmon, a tudásvágy tovább hajtott és ősszel Európa másik részén, Kijevben vettem részt a visceralis manipulacio képzés negyedik részén. Ezen képzés egy másik testtájat, nevezetesen a mellkas szerveit körülölelő kötőszöveti manipulációkkal foglalkozó haladó tanfolyam. A mellkas technikáit megismerve úgy gondolom, hogy nem kevésbé intim területen kezelek, mint a kismedence. Hiszen amikor a szív és tüdő körüli szöveteken dolgozom, nagyon mély kapcsolatba kerülök a pácienssel. Tudni kell, hogy ezen szövetekben igen sok érzelem is tárolódik, és amikor oldódnak a szövetek, a fizikai feszültség felszabadulás mellett mély érzelmek is előtörhetnek. Rita Benamor oktatóm szavait kölcsönözve, „amikor a szív körül dolgozol, az élettel dolgozol”, mely egyrészről nagyon megtisztelő ugyanakkor félelmetes is. Éppen és talán pont ezért egy-egy oldással nagyon sok minden tud megváltozni, az egyén egyensúlyi állapotában. A mellkas anatómiájából adódóan arra hivatott, hogy védje a szerveket. A visceralis kezelés finom technikáival mégis a védő gát mögé tudunk jutni, és ez egy hatalmas bizalom a test részéről, mert sokszor nagyon nagy és régi sérülések vannak ott mélyen eltárolva, elfojtva, ugyanakkor védve. A visceralis kezeléssel a mellkas szervei körül elhelyezkedő kötőszövetekben tárolódó feszüléseket, feszültségeket tudjuk kioldani, tehát javul ezeknek a szerveknek a keringése, így tápanyag ellátottsága is, beidegzése, mozgása, és ugyanakkor a környezetükkel való együttműködésük szintén, azaz helyreáll az egyensúlyi állapot.

Vélemény, hozzászólás

Kategóriák