KATONA ÁGNES

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Karán végeztem gyógytornászként, majd az egyetem posztgraduális képzését elvégezve manuálterapeuta képesítést szereztem. Pályafutásomat egy rehabilitációs szakkórházban kezdtem, később pedig egy saját praxist alakítottam ki Szentendrén, amely azóta is életem egyik pillérét alkotja. Közel 3 éven keresztül szakmai továbbképzések vezető oktatója voltam, jelenleg egy önkéntes mentor program keretén belül segítem a gyógytornász hallgatók szakmai felkészítését.

Folyamatosan képzem magam, a legfrissebb tudományos kutatásokon alapuló kurzusok rendszeres látogatója vagyok. Tagja vagyok a Magyar Manuális Gyógytornász-Fizioterapeuták Egyesületének.

Munkám során egyszerre alkalmazom a gyógytornát és a különböző manuális technikákat. Sosem a tünetet, hanem az embert helyezem előtérbe. Az évek alatt megtapasztaltam, hogy az emberi test egy érzékeny műszer, mely igen komplexen működik. Testünk reagál a környezetből érkező minden ingerre és hatásra, és eltárolja azokat a szokásainkat, amelyeket nap mint nap felveszünk. Az általam végzett terápiás munkának ezért mindig az összefüggések feltárása, és ezen hétköznapi szokások visszafejtése a célja, mert csakis ezek megértésén keresztül vezet az út a gyógyulás sikeréhez.

Hiszem hogy a test, az érzelmek (vagyis a lelkünk) és a gondolataink kéz a kézben együtt járnak, és mindegyikük befolyásolja a másik működését.

Ezen hitvallásom vezetett olyan további tanulmányok felé, mint a kineziológia, vagy a TRE®, amely egy stressz-, és feszültség oldásra alkalmas testalapú technika.

A szakmán belül lenyűgöz a kötőszövet (fascia) tudománya, nagyon izgalmasnak tartom az ostepátia módszertanát, mindemellett szeretek amatőr sportolókkal is foglalkozni. A fasciális terápiákat több irányból is „szívom magamba”, de aktuálisan a munkámba az ERGON eszközökkel végzett kötőszöveti terápiát integrálom. Sportolók esetében, illetve a gyógytornában is a funkcionális megközelítés elkötelezett híve vagyok.

Sok szeretettel várok én is Mindenkit!