Komplex Manuálisterápia

Az ízület-izomrendszer kezelő fogásain túl, az összetett kötőszöveti-fascia rendszerre alapozva kezeli a belső szervrendszert, idegrendszert és vasculáris rendszert A módszer különböző szöveti szinten dolgozik és többféle terápiás technikát ötvöz.

A Komplex Manuálisterápia a saját szemléletünk igazi megtestesítője, mindent magába foglal. A kezeléseink során, ahogy egyre finomodtak a technikák és gyűjtöttük a tapasztalatokat, összeállt számunkra az alapfilozófiánk, miszerint a test egy komplex rendszert alkot. Ebben a rendszerben minden mindennel összefügg, és egy aprócska elem kibillenése is zavart kelthet. Minden esetben keressük a mélyebb összefüggéseket, a kezelések során is így építjük fel a terápiás megközelítéseket, a vizsgálattól az eredmények szinten tartásáig.

Kezeléseink alapja a klasszikus manuálterápia, amit kombinálunk a fascia/kötőszöveti rendszer vizsgáló és kezelő fogásaival. Az alkalmazott terápiás fogások továbbá kiegészülnek a craniosacralis, visceralis vagy triggerpont terápiával, a TestSzobrászat kezelő fogásaival, illetve funkcionális gyógytornával. Így az izmok, ízületek mellett a kötőszövet megfelelő rugalmassága és az idegrendszer stabilizálása is előtérbe kerül.
Az első alkalommal alapos vizsgálat során mozgáselemzést végzünk, megnézzük a belső szervek állapotát és azok kapcsolatát a mozgásszervrendszerrel és alaposan kikérdezzük a pácienst életmódjáról, sportolási szokásairól. Ezek alapján kiderül, hogy adott alkalommal hol és miben tudjuk leginkább segíteni a testet az egyensúlyi állapot visszaállításában. A módszer sajátossága abban is rejlik, hogy nincs két egyforma kezelés. Minden alkalommal más-más területek kerülnek fókuszba és eltérő technikákat kombinálunk. A kezelés irányulhat a test fizikai és lelki ellazítására is, ahol konkrét érzelmi blokk feloldásán keresztül segítjük a fizikai fájdalom enyhülését. Dolgozhatunk a belső szervek felfüggesztésein, kapcsolatain a törzs, medence, mellkas csontos/izmos részeivel.

A kezelések során előfordulhat, hogy a terapeuta úgy ítéli meg, hogy a rendelő csapat egy másik tagjának szaktudása tovább fokozhatja a kívánt gyógyulást, így ebből a szempontból is összehangoltan gondolkodunk.
Fontos része a komplex terápiának a tudatosság, így az elért változások teljes testbe integrálásához otthon végezhető célirányos tornagyakorlatokat is adunk.

Az egyes kezelések részletes leírásánál megtalálja melyik módszerrel hogyan, és milyen szöveteken dolgozunk és ezáltal mely esetekben tudunk hatékonyan segíteni.