Molnár Angéla | Manuális terápia

Molnár Angéla

1999-ben végeztem gyógytornászként Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem Főiskolai karán. 2000 óta foglalkozom manuálterápiával, 2003- ban A Semmelweis Egyetemen sikeres vizsgát tettem. 2015-ig a Holisztikus Medicina Alapítvány oktató rendelőjében dolgoztam, és oktatóként részt vettem a manuálterápiás tanfolyami oktatásban.

Folyamatosan képzem magam, különböző manuális technikákat tanulok, hogy azok egyre szélesebb tárházából tudjam a legmegfelőbbet megválasztani pácienseim számára.Sikeresen alkalmazom a Mckenzie terápiát, craniosacrális terápiát, kinesiotape technikákat, és a viszcerális manuálterápiát. Ezen technikák elsajátítása közben megtapasztaltam, hogy az emberi szervezet egy egységben működik és nem szabad részenként tekinteni rá. Mindig a beteget, és nem a betegségét kezelem. Összefüggések megkeresésére és helyreállítására törekszem. Legjobb szakmai tudásom alapján, minden páciensemet a tőlem telhető legnagyobb türelemmel és nyitottsággal próbálom segíteni a gyógyulás útján. Aki akarja a változást, el is fogadja és követi azt, annak tudok segíteni.

Néhány éve komplex állkapocsízületi terápiával is foglalkozom. A rágó ízületre is hatással van a testtartás, a koponyacsontok és az egész kötőszöveti rendszer. Fogszakorvosokkal dolgozom együtt, és elkezdtük Magyarországon is a – nyugaton már bevált – funkcionális szemléletet alkalmazni a fogászatban.

Az utóbbi időszakban a viszcerális manupuláció technikáit is alkalmazom és ezzel egyre jobban látom a testben az összefüggéseket és ennek megfelelően a terápia eszközrendszerével finoman, de mégis mélyrehatóan tudok a pácienseimnek segíteni a gyógyulásuk útján.
Minden esetben azt a technikát alkalmazom, amivel meggyőződésem szerint a leghatékonyabban tudok segíteni. Ez a szemléletű kezelés akkor tud igazán sikeres lenni, ha a páciens aktív résztvevője a kezelésnek, a testében bekövetkező változásokat elfogadja és követi azokat.

Területek, ahol végzetséggel, szakmai ismerettel és tapasztalattal rendelkezem:

Gyógytorna
Manuálterápia
Mckenzie terápia
A, B, C, D, E
Kinesio tape technikák
Upledger CranioSacralis terápia
CST-T, CST1, CST2, SER1, SER2, CSP1
Barral Visceralis Manipuláció
VM1, VM2, VM3, VM4, VM5, LT1
Barral Neurommanipuláció NM1
Perifériás idegmobilizáció
Anatomy trains- fascial release
Temporomandibularis diszfunciók kezelése (CMD)
Gyakorlati továbbképzés CMD területen Münchenben