BALOGI KATALIN

Balogi Katalin - Manuálterapeuta

Szakirányú alapdiplomámat az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán Gyógytornászképző Szakon szereztem.
Pályám elején a gyermekek rehabilitációját választottam. 1991-től a János Kórház Gyermeksebészeti osztályán – elsősorban – baleseti sérült gyerekekkel foglalkoztam. 1994-től 2000-ig a Dévény Anna Alapítványnál gyógyítottam gyerekeket. Ez idő alatt szereztem második diplomámat a Dévény Speciális manuális technika – Gimnasztika Módszer (DSGM) szakterületen.

A továbbiakban – már egyéni vállalkozó gyógytornászként – a fő tevékenységemet jelentő Dévény-módszer mellett különböző továbbképzéseken bővítettem szakmai tudásomat. 2007-ben elvégeztem a 3D Scoliosis terápia tanfolyamot, 2008-ban sikeresen vizsgáztam a Semmelweis Egyetem két éves képzésén Manuálterápiából.
2009-től fokozatosan fejlesztem CranioSacralis terápiás eszköztáramat.

Az évek alatt folyamatosan átalakult szemléletem, mely szerint az emberre az egyes konkrét mozgásszervi betegségeken túl, mint egységes működési rendszerre kell tekinteni. Az egyes problémáknál célom megtalálni az ok-okozati összefüggéseket és elérni egy testileg és lelkileg jól működő, egyensúlyába visszakerült állapotot.

Rohanó életünkben érdemes odafigyelni a testünkre, ezt sokszor csak akkor tesszük már meg, mikor az jelez. A kialakult problémák forrásainak feltárásában, annak kezelésében, a mozgékonyság visszaállításában és egy következő probléma megelőzésében nyújtok segítséget a hozzám fordulóknak.

Diplomáim szakterületei:

  • Gyógytorna
  • Dévény Speciális manuális technika – Gimnasztika Módszer (DSGM)

Képzettségeim szakterületei:

  • Manuálterápia
  • Upledger CranioSacralis terápia CST1, CST2, SER1, SER2, CSP1, SICS
  • 3D Scoliosis terápia
  • McKenzie terápia A,B
  • Barral Visceralis terapia VM1, VM2, VM3, VM4