Varga Orsolya | Manuális terápia

Varga Orsolya

Gyerekkorom óta egyértelmű volt számomra, hogy valamilyen segítő foglalkozást válasszak, így gyógytornásznak tanultam. Az egyetem elvégzése után reumatológiai, rehabilitációs és gerincgyógyászati területen szereztem tapasztalatot, előbb az állami egészségügy kereteiben, később privát formában. Néhány év után úgy éreztem, szeretném hatékonyabban támogatni a hozzám forduló pácienseket, ezért manuálterápiát tanultam, majd – személyes élmény hatására – 2012-től Craniosacralis terápiát. Megragadott ennek a gyengéd technikának a terápiás ereje, a benne rejlő lehetőségek. Az analitikus manuálterápiás szemléletem után a craniosacrális terápiában ráleltem az érzékenységemnek megfelelő megközelítésre, melynek segítségével a mélyebben fekvő traumák feltárásában tudok támogatást nyújtani. A craniosacralis terápia természete, hogy valódi egységként, fizikai, érzelmi és mentális szinten egyaránt foglalkozik az emberrel, ezért jóval teljesebb, tartósabb gyógyulást tud elősegíteni. Craniosacralis terapeutaképzés Magyarországon elérhető összes elemét elvégeztem,és tanársegédként is részt vettem/veszek a magyarországi Upledger Intézet munkájában.

Ezek mellett az elmúlt években tanultam különböző fascia kezelési módszereket és a belső szervek vizsgálatára és kezelésére irányuló Visceralis Manipulációs technikákban mélyültem el.

Többirányú szakmai képzéseim során újra és újra rácsodálkozom, milyen gyönyörű és komplex a szervezetünk és mennyi mindent nem tudunk róla. Ezért úgy érzem, a legtöbb, amit tehetek, hogy a lehető legalaposabb szakmai felkészültséggel gyengéden, odafigyelve, alázatosan támogatom a pácienseimet, hogy megleljék testi-lelki gyógyulásuk útját .

Hálás vagyok azokért az élményekért, változásokért, amiket magamon megtapasztalhattam saját kezeléseimen illetve terápiás útkeresésem folyán, és azokért, amiknek terapeutaként naponta tanúja lehetek.

Továbbképzések:
Maitland Manuálterápia, 2B szint
Craniosacrális terápia, Upledger Institute: CST-T,CST1, CST2, SER1, SER2, ADV1, ADV2, CSP1, SICS, TBS
Viscerális Manipuláció, Barral Institute: VM1,VM2, VM3,VM4, LT1,MAUE,NM1,AVMVOR
Anatomy Trains, FRSB képzések, Structural Bodyworker
Stecco-féle fascia manipuláció I.
McKenzie A, B, C, D
3D Scoliosis terápia
Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerincen
Funkcionális elasztikus taping technikák