Vélemények | Manuális terápia

 Vélemények, visszajelzések

amelyek e-mailben érkeztek hozzánk


Csigolyacsúszás miatt már másfél éve tartó állandó derékfájdalmaim voltak, amikor Ágihoz kerültem. Esténként már alig bírtam mozogni, a házimunka elvégzése is nehézséget okozott.
Készíttettem MR-t, konzultáltam két orvossal, akik azt mondták, hogy esetemben a gerinctorna az egyetlen szóba jöhető gyógymód, mellyel esetleg csökkenthető a fájdalom és valamelyest késleltethető az alsó gerincszakasz csavarokkal történő rögzítése. Internetes gerinctornával próbálkoztam, amelyek semmi javulást nem eredményeztek, ezért eléggé el voltam keseredve. Ekkor kerestem fel Ágit, családom ajánlása alapján. Ági személyében egy nagyon hozzáértő, alapos, alázatos szakembert ismertem meg. A leleteim kiértékelése után személyre szabott gyakorlatokat adott, melyeken minden találkozásunkkor nehezített. Átlagosan csak napi öt-tíz percet tornáztam a minimum fél óra helyett, de ennek ellenére is másfél hónap alatt teljesen elmúlt a fájdalom a derekamból, újra visszanyertem a régi vitalitásomat. Elmondhatatlanul hálás vagyok Áginak ezért a hihetetlen eredményért.

P. L. három gyerekes anyuka


Ágneshez kb. 1 éve járok gerincproblémáim miatt, ami lábzsibbadással és derékfájással járt. Előtte több elismert ortopéd orvosnál jártam, MRI vizsgálati eredményemmel magán rendeléseken is, amely bár anyagilag megterhelő volt, haszna egyáltalán semmi nem volt. Ezt követően gerincterapeutákhoz és gyógytornászokhoz fordultam, akik kezeltek és gyógytornát tanítottak, ami segített, de egy idő után rendszeresen visszatért a zsibbadás, és az egyre erősebb derékfájás. Ezután kerestem új gyógytornászt, és ajánlásra jutottam el Ágneshez. Ő manuál terápiát is alkalmazott és egy teljesen más típusú, kimondottan rám szabott gyógytornát állított össze. Már az első alkalom után jobban lettem, és néhány találkozást követően, pedig teljesen elmúltak a fájdalmaim és a zsibbadás is. Azóta is rendszeresen járok hozzá, és új gyakorlatokat is állít össze nekem, amelyek folyamatosan kiváló állapotban tartanak. Mivel nagyon fontosnak tartom, hogy jól érezzem magam, ne kelljen derékfájás miatt hónapokig ágyban feküdni, rendszeresen, szinte minden nap csinálom a tornát. Azóta nem is jelentkezett a fájdalom és zsibbadás sem, továbbá a gyakorlatok pozitív mellékhatása, hogy fitten és formában is tart. Nagyon hálás és elégedett vagyok és miután már mindent és mindenkit végig próbáltam, tiszta szívből tudom ajánlani Őt mindenkinek!


1 évvel ezelőtt (ősszel) műtöttek gerincsérvvel. A rehabilitációnak és a terápiáknak köszönhetően folyamatosan javult az állapotom, gyógytornával erősödtem. Tavasszal már ismét teniszeztem és a nyáron szörföztem – a gyógytornát, személyi edzővel végzett gerinctornát elhagytam. Nyár végén éreztem, hogy reggel nehezen – berozsdásodott derékkal kelek fel az ágyból, ismét nehezen hajolok a mosdó fölé, nem tudok lehajolni és megtartani magam hajolva. Később a nap folyamán – ahogy az izmaim bemelegszenek – ez elmúlik és mindent meg tudok csinálni. Ilyen panaszokkal jutottam el az Erős Ágihoz. Az volt a kérésem, hogy olyan gyakorlatokkal lásson el, amit akár mindennapos rutinná tudok alakítani illetve olyan nyujtó és erősítőgyakorlatokat tanítson meg, ami a sport előtt és után bemelegítésnek és levezetésnek tudok használni. Kaptam egy reggel – este végzendő gyakorlatot és egy sor nyújtási gyakorlatot (és ugyanennyi erősítő gyakorlatot is). Már másnap éreztem a gyakorlatok hatását és harmadnapra (ha nem is teljesen,de ) drasztikusan csökkentek a mozgást korlátozó erőtlenségek. A heti sportolás bemelegítési és levezetési/nyújtási gyakorlatok pedig növelték a tenisz élvezeti értékét – nincs másnap izomláz – robotszerű mozgás -. Azóta újra voltam és tovább léptünk, nehezített gyakorlatokkal tovább növelve a törzs és derékstabilizáló izmokat. Ági, köszönöm a segítséged. Hamarosan újra találkozunk.
Zoltán (48)


Krisztinát közel egy éve ismertem meg. Holisztikus szemléletének, szaktudásának, gondos kezelésének és jó tanácsainak köszönhetően rendkívül rövid időn belül, kb. 3-4 hónap után elfelejthettem nyak-, hátközép- és keresztcsont-tájéki fájdalmaimat, melyek addig kb. 30 éven át kínoztak. Idén egy műtét után pedig a bal lábamra, csípőmre kellett fordítania figyelmét, és azt is profi módon helyre hozta.

Hálásan köszönöm Kriszti!

Gara Éva (64)


Kedves Manuális Terápia rendelő!
Szeretném leírni tapasztalataimat röviden a kezelésről:
Sepely Krisztinánál jártam júliustól kezdve 6 alkalommal, bal felsővégtag zsibbadással és fájdalommal. Az első kezelést követően gyakorlatilag napról napra fokozatosan csökkent a fájdalom és a zsibbadás, a második kezelést követően már csak minimális tüneteim maradtak mindössze, a negyedik kezelésre saját lehetőségeimen belül tünetmentessé váltam tulajdonképpen. (A következő alkalmakat más probléma indikálta.)
Minden eddig kipróbált kezelési formánál lényegesen hatékonyabb a manuálterápia, Krisztina mint terapeuta kiváló szakember.
Köszönettel:
B Tímea

 


“Kedves Angi!
Ezúton szeretném megköszönni, hogy a felkészülési és várandóságom időszaka alatt is kezeltél minket. Szavakkal nagyon nehéz leírni mindazt a lelki érzést és fizikai állapotot amelyet éreztem, amelyben részesei voltunk, és amelyet egy-egy alkalommal Te is érezhettél…néha Te „meghatódtál” én meg csak vigyorogtam és tudtam JÓ EZ amit csinálunk!
A nálad eltöltött órákban a babával való lelki kapcsolat fokozódott amely a nap további részére is kihatással volt – ezeket a napokat mindig különlegesnek, lelkileg és fizikailag könnyűnek és bensőségesnek éltem át.
Bármennyire is könnyű terhességben volt részem a felgyülemlett stressz és elvárások már a kezelések első szakaszában felszabadultak, feloldódtak, így volt lehetőségem a babára koncentrálni, összekapcsolódni vele. Kedvenc részem az volt, amikor csak a babával foglalkoztál, én kis üzeneteket küldtem neki…
Dorkával is jövünk hozzád!
S.”


“Kedves Krisztina! Örömmel tudatom, hogy elég jól vagyok. Hála Önnek, újra élvezem a mozgás örömét: futok, tornázom, nép-/táncolok. Még egyszer köszönöm a segítséget!” M. Zsuzsa


Másfél hete voltam Önöknél kezelésen. 27 éves vagyok, 10 éve küzdök már a rosszullétekkel. 3 éve folyamatos a szédülésem, hiába jártam már mindenhova, senki nem tudott segíteni. Viszont másfél hete, mikor Katalinnál voltam teljesen megszűntek a panaszaim. El nem tudom mondani ez milyen csodálatos érzés volt. Ezen az egy héten éreztem azt 10 év óta először, hogy élek:-); a vizsgát amit 1 éve halogatok sikeresen letettem pénteken:-). Néhány napja újra vannak panaszaim. Nagy Anna doktornő kezdi meg 2 hét múlva a sínterápiát az állkapcsommal. Kérem segítsenek nekem ebben valahogy, hogy hetente tudjak menni Önökhöz. 27 évesen 10 év után végre magam mögött szeretnem hagyni a szédülést.. a rosszulléteket… a görcsöket, a nyomást a fejemben. Köszönöm!!!

Z.J.


Katalint a fogszabályozáson keresztül ismertem meg. Állkapocs problémákkal küzdöttem, melyeket eddig senki nem tudott orvosolni. Katalin az első alkalom után csodát tett velem! Ezen kívül a szülés után is segített. Teljesen összerakott, újra egyben éreztem a testem. A derékfájáson is sokat segített. Katalin személyisége és pozitív kisugárzása csak erőt ad a gyógyuláshoz. Szakmai hozzáértése, tudása megkérdőjelezhetetlen. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

L.T.


“Nagyon hálás vagyok Krisztina a kiadós munkád iránt, és hogy volt okom megismerni” Sz. Brigi


“Szia Kriszti! Nagyon jó lett a kezem, ma tornáztam először és semmi fájdalom. Köszönöm a segítséget” Melinda


A múltkori kezelés óta nagyon jól vagyok, a nyakam egyáltalán nem ropog és nem is feszes, lehet, hogy nálam is segített a cranio-sacralis, ki tudja… A csípőm se fáj, az a torokfájdalom szerű sincs olyan erősen, szóval fizikailag teljesen rendben vagyok. Köszönöm még egyszer a sok segítséget,szép hétvégét.

Sz.L.


Állapotom drámaian javult 🙂 A kisugárzás, a hétköznapokban már csak a nagyobb ívű derék- kimozdulásokkor jelentkezik, és akkor is enyhébb.  A deréktáji fájdalom is a felére esett vissza intenzitásában, gyakorta meg is feledkezem róla. 🙂

K.S.


Gondoltam beszámolok arról, hogy továbbra sem fáj a derekam! 🙂 Köszönöm! Igazán hálás vagyok . További szép nyarat

H.C.


Molnár Angélát 1 éve ismertem meg amikor már teljesen kétségbeestem, hogy nincs segítség. Halmozódtak a problémáim, fogszabályzó viseléstől állkapocsizületi problémám illetve egyoldali számítógép használattól nyaktájéki panaszom volt. A nyakamat balra nem tudtam elfordítani és emellett folyamatos fülzúgásom volt. Már az első alkalom után éreztem a kezelés hatását, azóta is rendszeresen havonta járok és mostanra már szinte megszüntek a panaszaim.
Aki ide jön semmiféleképpen ne egy hagyományos masszírozásra számítson. Angéla többféle technikát alkalmaz, olyan gyakorlatokat, fogásokat tud amelyek számomra teljesen újak és hatékonyak voltak. Itt a kezelés során a páciens is együttműködik, a testérzetek figyelésével és az állandó visszajelzéssel a gyógyulási folyamatban aktívan részt vesz.
Szakmai tudása, precízsége, nyugalma biztonságot adott és azonnal éreztem jó kezekben vagyok. Angélát mindenkinek jó szívvel ajánlom, számomra igazi gyógyító ember.

F.A: 48 éves nő


5 hónappal ezelőtt kerestem fel Angélát kétoldali fülzúgással. Nagyon bíztam benne,hogy Ő tud rajtam segíteni, mivel pszichésen nagyon megterhelő volt a folyamatos fülsípolás. Nem csalódtam, már első alkalommal megtapasztaltam , hogy kiváló szakember. Alapos, precíz,türelmes, empatikus és maximálisan igyekszik segíteni a betegnek. Ez a hozzáállás nagyon ritka a mai rohanó világban és nagyon jó érzéssel tölti el az embert. Egy nagyon kedves és jó embert ismertem meg a személyében, akit nyugodt szívvel és bátran tudok ajánlani mindenkinek. A fülzúgásom azóta szinte majdnem megszűnt, 6 fajta gyógyszert tudtam elhagyni és mentálisan is teljesen rendben vagyok. Minden hálám és köszönetem a tiéd Angéla.

M. Nóra


2007-ben találkoztunk először, amikor a háromszoros porckorong sérvemet megállapították. Három hónap alatt sikerült az életemet fájdalommentessé tenned a manuálterápiás kezelések és az otthonra adott gyakorlatok segítségével. A következő évben volt egy rosszabb időszakom újra, akkor is számíthattam a segítségedre, mindig erőt adott a tudat, hogy fordulhatok hozzád, ha problémám van. Azóta két gyermekem született, kis korkülönbséggel, gyakorlatilag gerincproblémák nélkül. A teljes testi és lelki gyógyulást végül a craniosacralis terápia hozta el számomra. Sokat segítettél a szülések utáni felépülésben. Angéla, köszönöm, hogy az elmúlt 7 évben mellettem voltál a gyógyuláshoz vezető úton.

E. H.


Évtizedek óta gerincfájós vagyok, egyszer operálva is kipukkant porckorong miatt. Számos kézben megfordultam ezen idő alatt betegségemmel kapcsolatban (orvosok, masszőrök számos fajtája: úgy mint sport, yumeiho, tibeti; gyógytornász, homeopata). Ebből is látszik, hogy a probléma uralása nem egyszerű dolog. Pár éve egy sorstárs ajánlása alapján ismerkedtem meg Angélával és rajta keresztül a manuálterápiával. Azóta a korábbi időszakokhoz képest szinte teljesen jól vagyok. Igaz szívvel ajánlom minden hasonló problémával küszködőnek a manuálterápiát (3 havonta, illetve akut esetben), heti egy masszázs, napi torna, heti 3 úszás kíséretében. Nekem bejött. Angéla jó kezű, képzett, lelkiismeretes, egyetlen hibája, hogy teleírja a naptárját kuncsaftokkal.

Dr. P Gábor


Nem tudom mit műveltél velem, de sokkal jobban lazábban, könnyedebben és egyensúlyban érzem maga deréktól felfelé – a csípőmet érzem még, de az is jobb. Szóval ez csak egy köszönöm email 🙂 jó hétvégét!

S.


A manuálterápiáról akkor hallottam először, és találkoztam ezzel a gyógyítási módszerrel, amikor 2014. januárjában állkapocs fájdalmaim miatt fogorvoshoz mentem. Napi négy fájdalomcsillapító mellett is nehezen viseltem el a fájdalmat, a mindennapi tevékenységek, mint enni, beszélni, aludni, elég nehezen mentek. Kíváncsian és reménykedve a javulásban vártam az első kezelést. Molnár Angéla manuálterapeuta rendkívül alapos vizsgálat után kezdte meg a kezelésemet. A kb. egy órás terápia minimális fájdalommal ugyan járt, de az eredmény már az első alkalommal fantasztikus volt. A fájdalomcsillapítónak búcsút mondhattam, és az általános közérzetem is sokat javult. A második kezelés után már úgy éreztem „visszatértem a saját testembe”. Fizikálisan is jól éreztem magam, és a korábbi migrénes fejfájásaim is ritkultak és enyhültek. Jelenleg három havonta „szinten tartó” kezelésre járok, ami már teljesen fájdalommentes, és nagyon kellemes. Angéla kedvességéről, türelméről, szakmai hozzáértéséről csak felsőfokban lehet beszélni. Rendkívül hálás vagyok, hogy segített, hogy pirulák nélkül fájdalommentesen újra régi önmagam lehetek.

Budapest, 2014. július 8.