Az immunrendszer támogatása manuálterápiával

A pandémiás helyzet az eleve stresszes életünket még inkább megdolgoztatja. A bizonytalanság, az otthoni munka, a nem megfelelő otthoni munkahelyzet, a kapcsolatok megvonása, a szociális terünk beszűkülése bizony feszültségekben tart sokunkat.

Stressz okozta panaszok

Ebben az állapotban könnyebben merevedik be a nyak, váll területe, feszül be derék, szorítjuk az állkapcsunkat. Fájdalmassá vállnak a mindennapok, fokozódik a test fizikai gyengesége, ami ha társul a félelmeinkkel és szorongásainkkal, nagyon igénybe veszi a stressz-feldolgozó vegetatív idegrendszerünket, állandó készenléti állapotban tartva minket. Ez pedig leterheli az immunrendszert is, ezáltal nyitottabbá válunk a fertőzésekre.

Ezzel elindul egy lefele menő spirál. A plussz stressz, a meglévő mozgásszervi problémák felerősödnek, az addig kompenzált mozgásszervi és testi működési minták felborulnak, vagy az addig enyhe panaszok és tünetek mindennapossá válnak.

Egyre nehezebben éljük meg a mindennapjainkat. Több energiára van szükségünk a napi rutin elvégzéséhez és nehezebben birkózunk meg a feladatainkkal.

Hogyan tud segíteni a EnerGentle Manualtherapy?

Kezeléseink a test- lélek-szellem hármas egységére épülnek. Valljuk, hogy a fizikai problémák addig nem tudnak megoldódni, amíg lelkileg nem érezzük magunkat jobban és fordítva. Mindez pedig addig nem tud megtörténni, amíg nem tekintünk kicsit másként a problémára.

Ötvözzük a mozgásszervi-fascia technikákat, a viscerális és craniosacralis terápia és idegrendszer kezelő fogásival, majd, amikor már jobban van a páciens, funkcionális gyógytornával segítünk az állapot megtartásában és további javításában.

We do all of these with gentle and soft touch techniques, without causing more pain, by making precise connection with the area. Thus, the effect prevails on several levels (body, mind, spirit) at the same time. összekapcsolódva az adott területtel. Így a hatás egyszerre több szinten érvényesül.

Ha gerinc mentén lévő feszültségeket oldjuk, tehermentesítjük az ott végig futó szimpatikus idegrendszeri láncolatot, ezzel fizikai és idegi szinten is oldjuk a feszültséget. A keresztcsont és a nyak-tarkó-fej területén alkalmazva a kezelő fogásokat az paraszimpatikus idegrendszerre hatva segítjük az idegrendszer lenyugtatását, és ezzel a fascia-izomkapcsolatok ellazulását, a relaxált állapot elérését. Kezelő fogásaink a fasciában-kötőszövetben lévő idegvégződéseken keresztül hatnak, mely kötőszövet behálózza az izmainkat, ízületeinket, belsőszerveinket, idegeinket.

A fasciában lévő idegvégződések szorosan kapcsolódnak többek között az idegrendszer stressz-feldolgozó képességével, a fájdalom- és érzelem-feldolgozás útjaival, ezáltal az immunrendszer és hormonrendszer működésével.

Több szinten érvényesülő hatás

Ezért tud a módszerünk hatni az idegállapotra és az immunrendszer működésére. Mindezt fájdalom okozása nélkül, lágy érintéses technikákkal, de nagyon precízen összekapcsolódva az adott területtel tudjuk elérni. Így a hatás egyszerre több szinten érvényesül és elindul a testi-lelki-emocionális változás is.

Kezelésink egymásra épülnek és egy terápiás folyamatot képeznek, mindig azt a kezelési technikát alkalmazzuk, amivel adott pillanatban a legtöbbet tudunk segíteni abban a pillanatban a pácienseinknek.

Azzal, hogy javulnak a mozgások, megnyugszik az idegrendszer, csökken a fájdalom, egyre terhelhetőbbé válunk. Fizikálisan erősebbek leszünk, kevésbé reagálunk a stresszre vagy jobban helyén tudjuk kezelni azt, pozitívan tudunk a jövőbe tekinteni, és mindezzel az immunrendszerünket is felvértezzük.

Módszerünk pozitív változást eredményez pácienseink egészségi állapotában, és elindít egy életmódbeli változást mind testi-lelki-szellemi szinten. Aki nyitott a változásra, hajlandó tenni érte azt tudjuk igazán támogatni.

Segítségünkkel a hozzánk fordulók megtalálhatják a saját útjukat az egészségesebb, nyugodtabb és boldogabb élethez. Mi fogjuk a kezüket, támogatjuk őket, de az úton mindenkinek egyedül kell végigmennie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *