cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

EnerGentle Módszer: Az egész test multidimenzionális megközelítése – A különböző módszertanok integrálása

2-napos workshop gyógytornászoknak és orvosoknak (megfelelő anatómiai és fascialis tudással bíró szakembereknek*)

EnerGentle Módszer néven, saját módszertani megközelítésem alapján kidolgoztam egy képzéssorozatot, amelynek része a nyaki modul is, amelyben a nyaki funkcionális rendszereket és összefüggéseiket boncolgatjuk a mozgásszervi kapcsolatokon túl, az egyéb összefüggésekre fókuszálva. Rávilágítunk, hogy mi minden lehet az egyre gyakoribb és furcsább nyaki és fej panaszok hátterében.
A módszer lényege az idegi receptorok aktiválásán alapuló megközelítés a manuálterápiában. Ennek a szemléletnek az alapja a fájdalommentes, gyengéd kezelési módszerek és integrált alkalmazásuk.

/Bővebben a linken: energentlemanualtherapy-modszer/

Az anatómiai struktúrák funkcionális együttműködésének megértésén keresztül „AHA”-élményt nyújtó szemléletmódot ismerhetsz meg!
A tematikus 2-napos workshop a 7 modulból álló képzéssorozatom részeként elérhető, a Bevezető workshop (egyszeri) elvégzése után. Így több gyakorlati fogást tudok átadni a nyaki régió vizsgálatából és kezeléséből.
A teljes képzés neve: EnerGentle Módszer: Multidimenzionális megközelítés a manuálterápiában – Integrált Finomtechnikai módszertan (IFM) gyógytornászoknak, orvosoknak
(BEVEZETŐ WORKSHOP)

A workshopról:
A Bevezető workshopon EnerGentle integrált testvizsgálattal megtanultuk megvizsgálni és meghatározni, hogy a probléma a panasz mögött teljes testet érintő, vagy lokális, azaz egy testtájat érint.
A tematikus workshopokon az egyes testtájakon különböző fogásokat tanítok az adott rendszerek problémáinak megoldására, és érintjük azt is, hogy hogyan lehet a teljes rendszerhez kapcsolni.
Ezen az alkalmon a 2 nap alatt körüljárjuk, hogyan tudjuk a diszfunkciós blokkokat oldani, hogy jobb környezetet teremtsünk a teljes testi szintű gyógyuláshoz.

Tematika:
• teljes test kezelése a fasciális feszültség-vonalak felismerése által és azok oldásával
• a keringés mobilizálása és a drenázs (folyadék-elfolyás) beindítása a problémás területről, majd a teljes test keringési rendszeréhez kapcsolása
• az vegetatív idegrendszer teljeskörű kezelése az egyensúlyi állapot könnyebb eléréséért
• Nervus Vagus aktiválása és felszabadítása a feszültség alól teljes lefutása mentén
• a haránt diaphragmák mobilizálása
• önálló kezelés protokollok elsajátítása, amelyek a lokális kezelés nélkül is elindítanak változásokat a testben, ill. ezek után sokkal egyértelműbbé válik a lokális probléma területe
• rengeteg gyakorlati fogás és technika!
VÁRHATÓ EREDMÉNYEK:
• felismered a probléma mögött húzódó összefügéseket,
• minőségi, mélyebb szintű terápiás hatásokat érsz el a pácienseknél,
• megérzed a különböző mélységű kapcsolódást a szövetekkel és képessé válsz dolgozni velük
• megtanulsz különbséget tenni az érzetek mögött rejlő funkciózavar között
• összekapcsolod a különböző részeket egy egész egységbe, ahogyan valójában lennie kell
ELŐADÓK:
• Molnár Angéla
vezető gyógytornász-manuálterapeuta-craniosacralisterapeuta, az EnerGentle Módszer megalkotója

VISSZAJELZÉSEK:
„Finomabb kezelési technika, mely nagyon hatásos, és azonnal látható és érezhető a ROM (ízületi mozgásterjedelem) javulása, nem fárasztó a terapeutának, és nem fáj a betegnek”
/T. Bea, gyógytornász/
„Mélyebb anatómiai képletekre rávilágítás, és velük való munka. Ezeknek a mélyebb ismerete ad egyfajta bátorságot a test mélyebb kezelésében. Mindenkinek ajánlom, aki nem csak a sablonos kezelési sémákkal akar dolgozni. Hasznos annak is, aki nem fél hozzányúlni az emberekhez, és hasznos azoknak is, aki fél, mert nem fájdalmasak a technikák, és Angi pontosan megmutatja melyik képlet az, amivel dolgozunk, és hogyan találjuk meg és maradjunk is vele a kezelés során végig, hogy javítani tudjunk a funkcióján.”
/Sz. Szilvi, gyógytornász/
„Sokkal finomabb technika, mint amit eddig tanultam, de nagyon logikusan van felépítve a kezelés és azonnal érezhető a hatása”
/Sz.H Éva, gyógytornász/

IDŐPONT: 2024. március 09-10.

Jelentkezési határidő: február 20.

HELYSZÍN: Budapest – létszámtól függően a nyugati téri rendelő vagy egy külső helyszín (Mátrix oktatási központ, Budapest, Kós Károly tér 4, 1192)

 

A Bevezető és egy tematikus workshop egyidejű befizetése esetén 20.000 Ft kedvezményt adunk!
Ha kollégáddal egyszerre ketten jelentkeztek, további 10-10.000 Ft kedvezményt írunk jóvá mindkettőtöknek!

AKKREDITÁCIÓ: folyamatban

RÉSZVÉTELI FELTÉTEL: gyógytornász, vagy orvos alapvégzettség (olyan szakember, aki kellő anatómiai képzettséggel és kezelési háttérrel rendelkezik), valamint a Bevezető (Alap) Workshop teljesítése

ÁRA: 130.000 Forint

(tartalmazza a tanfolyami díjat, színes jegyzetet, és a büfé költségét)

Szeretnél elsőként értesülni workshopjainkról? Iratkozz fel itt: