cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

EnerGentle Módszer: A végtagok funkcionális működése és kapcsolataik a törzzsel – A végtagi diszfunkciók lokális és egész testet érintő aspektusai

3-napos workshop manuális terapeutáknak / megfelelő anatómiai és fasciális tudással bíró szakembereknek*

EnerGentle Módszer néven, saját módszertani megközelítésem alapján kidolgoztam egy képzéssorozatot, amelynek része a nyaki modul is, amelyben a nyaki funkcionális rendszereket és összefüggéseiket boncolgatjuk a mozgásszervi kapcsolatokon túl, az egyéb összefüggésekre fókuszálva. Rávilágítunk, hogy mi minden lehet az egyre gyakoribb és furcsább nyaki és fej panaszok hátterében.
A módszer lényege az idegi receptorok aktiválásán alapuló megközelítés a manuálterápiában. Ennek a szemléletnek az alapja a fájdalommentes, gyengéd kezelési módszerek és integrált alkalmazásuk.

/Bővebben a linken: energentlemanualtherapy-modszer/

Az anatómiai struktúrák funkcionális együttműködésének megértésén keresztül „AHA”-élményt nyújtó szemléletmódot ismerhetsz meg!
A tematikus 2-napos workshop a 7 modulból álló képzéssorozatom részeként elérhető, a Bevezető workshop (egyszeri) elvégzése után. Így több gyakorlati fogást tudok átadni a nyaki régió vizsgálatából és kezeléséből.
A teljes képzés neve: EnerGentle Módszer: Multidimenzionális megközelítés a manuálterápiában – Integrált Finomtechnikai módszertan (IFM) gyógytornászoknak, orvosoknak
(BEVEZETŐ WORKSHOP)

TEMATIKA:
• teljes testet érintő szemléletmód a végtagi diszfunkciók megértésére és diagnosztizálására
• felső végtagok, a nyak és váll kapcsolata
• alsó végtagok, a medence és törzs kapcsolata
• alsó és felső végtag ízületeinek lokális kezelése EnerGentle szemlélet szerint
• szempontrendszerünk a funkcionalitás és az nagyízületek működésének és a távolabbi ízületek egymásra hatásának a megértése a lágy rendszereken keresztül
• gyakorlati fogások, amelyek beindítják a test öngyógyító folyamatait és fájdalommentesen állítják vissza a funkciókat
FONTOS:
Az ízületeket a test egészének részeként tekintjük, nem önálló egységként, ezért fontos mind az alsó, mind a felső végtag kapcsolata a törzshöz. Tehát nem különálló ízületi egységeket vizsgálunk, hanem a rendszerben betöltött szerepe szerint.
Lényeges mind ízületi, mind izomfasciás folytonosságként megérteni az aktuális ízületi problémát, és nem önállóan kezelni! A vascularis rendszerek és az idegrendszer szempontjából is minden egyes ízület a nagy rendszer részeként tekinthető. A gyulladásos kórképeknél, degeneratív elváltozásoknál és a sérülések gyorsabb gyógyulásához ezek kulcs momentumok.
Szempontrendszerünk – ahogy minden tematikus workshopon, – a funkcionalitás, ebből a szempontból járjuk körbe 1-1 terület anatómiai képleteit.
Erre a szemléletmódra hívlak meg, gondolkodjunk kicsit másként!
ELŐADÓ:
Molnár Angéla gyógytornász-manuálterapeuta, CST-T, az EnerGentle Módszer megalkotója

VISSZAJELZÉSEK az EnerGentle módszerről:
„Nagyon összeszedett információk, nekem segített összerakni az évek óta tanult módszereket. A gyengébb technikát használva nem fáj a kezem. Fele annyit kell dolgoznom. Döbbenet. Egyre hatékonyabb vagyok. Megtaláltam azt, amiért a páciens jött „/Galambos Zsuzsa/
„ Az előadók felkészültsége és ahogy átadják kimagasló. Szívesen jövök ide tanulni. Azt érzem nagyon sokat kaptam” /Széllné Zoltai Nóra/
„ Nagyon jól összeszedett és gyakorlatban használható információkat kaptunk” /Alföldi Nóra/
„Minden olyan kollegának ajánlanám ezt kurzussorozatot, aki hatékonyabban szeretne dolgozni, akinek fontos az az ember, aki bizalommal fordul felé a bajában. Úgy gondolom, erre a tanfolyamra meg kell érni. Mind szellemileg, mind lelkileg egy intenzív jelenlétet követelő módszer. Hatalmas tudás, az összefüggések átlátása szükséges hozzá.” /Tóthné Péntek Ágnes/

IDŐPONT: 2025 tavasz

Jelentkezési határidő

Mivel a Végtagok workshop tartalma nagyobb tudásanyagot ölel fel, így ez az egy tematikus workshop kivételesen 3 napos!
Így van lehetőség mélyebb tartalmat átadni és azokat gyakorolni rohanás nélkül.
A 3-napos képzéssel emellett a vidékieknek is szeretnénk kedvezni azzal, hogy elég csak egyszer Budapestre utazni egy nappal hosszabb időre.

HELYSZÍN: Budapest – létszámtól függően a nyugati téri rendelő vagy egy külső helyszín (Mátrix oktatási központ, Budapest, Kós Károly tér 4, 1192)

 

A Bevezető és egy tematikus workshop egyidejű befizetése esetén 20.000 Ft kedvezményt adunk!
Ha kollégáddal egyszerre ketten jelentkeztek, további 10-10.000 Ft kedvezményt írunk jóvá mindkettőtöknek!

AKKREDITÁCIÓ: folyamatban

RÉSZVÉTELI FELTÉTEL: gyógytornász, vagy orvos alapvégzettség, valamint a Bevezető (Alap) Workshop teljesítése

ÁRA: 180.000 Forint

(tartalmazza a tanfolyami díjat, színes jegyzetet, és a büfé költségét)

Szeretnél elsőként értesülni workshopjainkról? Iratkozz fel itt: