cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

Egy hely, ahol a gerinced számít

Alvászavar, migrénes fejfájás, feszes, görcsös izomzat, fájdalom a hátban, a derékban, vagy a nyak tájékán, fáradtság, depresszió, ezek mind olyan tünetek, melyeken a manuálterápia segíthet, kiegészülve a craniosacralis-, a McKenzie-, a viszcerális terápiával, vagy egyéb technikákkal, mint amilyen a kinezio tape is. Lássunk csak három sikertörténetet azoktól, akik a múlt hónapban nálunk jártak.

A kerékpárversenyző nyaka

Attilának meghúzódott a nyaka, és képtelen volt hátranézni, ami az országíúti kerékpározásnál nélkülözhetetlen. Persze fájt is, de nem ez volt benne a legrosszabb, hanem az, hogy másnap így nem edzhetett. A manuálterápia finom mozdulatokkal, szelíden tette helyre a félrecsúszott csigolyát, mely akadályozta a mozgást. A craniosacralis terápia pedig abban segített, hogy a csigolyák menti feszes izmok görcsei kioldódhassanak. A kezelés hatására javult a szövetek vérellátása, mérséklődött a fájdalom, és a nyak fordító izmai is több mozgást engedtek. A manuális terápia craniosacralis fogasokkal kiegészülve gyors felépülést biztos regenerálódást jelentett számára.

A sírós kisbaba

Panni édesanyja kimerülten érkezett hozzánk. Éjjelente többször is felkel, mégsem tudja megnyugtatni kisbabáját, aki sokat sír. Elintézhette volna egy legyintéssel, ő azonban változást szeretett volna. A szülést hosszú, fájdalmas vajúdás előzte meg, amire nem szívesen emlékszik vissza. Nyílván a kisbaba számára is traumatikus élmény lehetett, amelyen a craniosacralis terápia gyorsan, és hatékonyan segített. Összesen két kezelés alatt hatalmas változás állt be náluk: a nyűgös folyton fáradt kisbabából, egy mosolygós, éjszaka is jól alvó kis emberke lett, a fáradt kismama sajgó hátán pedig a manuálterápia segített. Az édesanya gerincének terhelése folyamatos volt, hiszen a várandóság hónapjai alatt a pocak nagy súlyát kellett tartania, a kisbaba születése után pedig a folytonos emelésekkel –kiságyból be és ki – kellett megbirkóznia. A félrecsúszott csigolyák erős fájdalmat okoztak, de szerencsére még a gerinc melletti izmok nem kompenzáltak annyira, hogy hosszú legyen a felépülés. Így két manuálterápiás kezeléssel, és persze az otthoni gyógytornával megoldódtak a dolgok.

A könyvelő háta

Hiába járt masszázsra, nem változott a dolog. Továbbra is úgy érezte, amikor fel kell állni az asztal mellől, beszakad a háta a gerince a nyakától a medencéje aljáig mereven feszül. A mozgásszegény életmód, és a hosszú évek óta végzett ülőmunka teljesen tönkretette Katalin hátát. Csigolyái összecsúsztak, nyomni kezdték az idegeket, a porckorongok fájdalmasan „nyögtek”. A sikert a craniosacralis és a manuálterápia ötvözése hozta el. Már az első kezelés alkalmával érzete a változás, ám a további kezelések hatására, és a gyógytorna gyakorlatok otthon való alkalmazásának hála Katalin már nem szenved derékfájástól többet, gerince újra rugalmasabb, a megerősödött izmok pedig biztosan a helyén tartják.

Vélemény, hozzászólás

Kategóriák