cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

Fájdalmas szakmák: Fodrász

A fodrászok mindennapi munkájuk során folyamatosan ki vannak téve olyan fizikai megterhelésnek, amely hosszú távon komoly és igen fájdalmas problémákat okoz. A hosszú órákon át tartó pihenésmentes terhelés és az egyedi, repetatív mozdulatsorok a hajmosás és a hajformázás során mind hozzájárulnak az egészségügyi problémák kialakulásához. A manuális terápia egy hatékony módszer lehet ezeknek a fájdalmaknak a kezelésére és enyhítésére. Nézzük meg részletesen, mely mozdulatok okozzák a fájdalmakat.

Miért Alakul Ki Fájdalom?

Helytelen Testtartás: A hosszú órákon át tartó munka során a fodrászok gyakran rossz testtartást vesznek fel, ami nyak- és hátfájdalmakat okozhat.

Ismétlődő Mozgások: A hajmosás vagy a hajformázás, az ollóval való vágás során alkalmazott ismétlődő mozdulatok, mozdulatsorok komoly túlterhelik  az izmokat és az ízületeket.

A karok megemelt tartása: A hajformázás során gyakran kell megemelt karokkal dolgozni, ami nyak-, váll- és karfájdalmakat okozhat, sőt még a lapocka területét is erősen stresszelheti.

Ergonómiai problémák: Nem megfelelően méretre állítható szék vagy munkaállomás használata tovább súlyosbíthatja a problémákat.

Hogyan segíthetünk?

Az EnerGentle manuális terápia egy olyan módszer, amely kombinálja az anatómiai ismereteket és integráltan alkalmazza a lágy manuális technikákat a fájdalomcsillapítás és a mozgékonyság helyreállítása érdekében. A módszer alapja az izmok, ízületek és szövetek alapos vizsgálata és kezelése, hogy helyreállítsa azok egyensúlyát és funkcióját.

Izomfascia kezelése: Az EnerGentle terapeuták speciális masszázs jellegű technikákat alkalmaznak, amelyek célja a mélyen fekvő izmok ellazítása és a feszültség csökkentése.

Az izmokat körbevevő fasciák áthangolása finom, simogatás szerű mozdulatokkal.

Ízületi mobilizáció: Az ízületek mobilizációja segít visszaállítani a normális mozgástartományt és csökkenteni a merevséget.

Feszültségoldás: A terapeuták a Nervus Vagus működését stimuláló technikák alkalmazásával segítenek azoknak az izmoknak és szöveteknek a feszültségének oldásában, amelyek hajlamosak a stressz hatására több testrészt is feszültség alá helyezni, ami fájdalmat és diszkomfort érzetet tud okozni.

Állapot fenntartása: Az EnerGentle EgészségPajzs online videós torna anyagának köszönhetően, a páciensek otthonuk kényelmében is elvégezhetik azokat a gyakorlatsorokat, amelyek segítenek a meggyógyított testrészeiket megfelelő módon karban tartani, ezzel megelőzve a baj ismételt kialakulását.

Ergonómiai Tanácsadás: Az EnerGentle terapeuták tanácsokat adnak az ergonómikus munkahelyi környezet kialakítására és az egészséges testtartás fenntartására.

Az EnerGentle manuális terápia módszerei hatékonyan segíthetnek a problémák kezelésében, de nagyon fontos a rendszeres kezelésekre eljárni és az előírt gyakorlatokat időről-időre elvégezni.

Vélemény, hozzászólás

Kategóriák