cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

Mit jelent az, hogy tekintsünk másként a problémára? – II. rész

Meglátni a probléma belső okát

A rosszulléteim kényszerítettek rá, hogy átgondoljam, mi zajlik a testemben és minek az eredményeképpen. Rájöttem és elfogadtam, hogy a testem megálljt parancsol, szüksége van a regenerálódásra. Ez történt a többi három alkalommal is, amikor rosszulléttel ébredtem.
Amikor jött a szédülés, elfogadtam, hogy a testem jelez: ha magamtól nem látom be, hogy ”túl sok”, akkor majd ő leállít. Persze ágyban maradtam, minden feladatomat lemondtam, és pár nap alatt teljesen rendbejöttem. Utólag végiggondolva teljesen egyértelmű volt, hogy miért kér a testem kis szünetet a folyamatos pörgésből.
A legtöbbet azzal segítettem magamnak, hogy meg tudtam látni és elfogadni az okokat és összefüggéseket, és nyugodtan megadtam a testemnek, amit kér. Ez pedig a pihenés és a folyamatos teljesítésből való kiszakadás volt.
A másik saját élményem, hogy két éve csak úgy séta közben elszakadt a vádlim…
Ekkor is jött a felismerés, hogy nem tudok „megállni”… ahhoz, hogy lassítsak az kellett, hogy ne tudjak a lábamra állni.

Higgadt gondolatok, józan cselekvés

Persze tipikus pácienssé váltam én is, de a legelső az volt, hogy nem pánikoltam azon, hogy ez miért most és velem történik. Ahogy higgadtan végiggondoltam, ismét megérkeztek a válaszaim. Ez sokat segített abban, hogy mérlegeljem, mit kell tennem a gyógyulásom elősegítéséért.
Mivel én nem traumás ellátással foglalkozom, azonnal felhívtam a területen jártas kollégákat, hogy jól gondolom-e a tennivalókat a mielőbbi gyógyulásom érdekében. Megerősítettek és elláttak még tanáccsal.
Kezeléseket is kértem annak érdekében, hogy el tudjak utazni egy külföldi továbbképzésre, ami már be volt fizetve. Bicegve, de elmentem… ott megkértem az egyik tanársegédet is, hogy kezeljen meg.

A hasi kötőszövetemben voltak nagy feszültségek, a vádlimhoz épphogy hozzányúlt. Szakmailag ez azzal magyarázható, hogy a hasi fasciákban volt nagy feszültség, ami a fascia láncok kapcsán hatással volt a vádlimra, és az egész lánc feszülése azzal tudott engedni, hogy szakadt. Aznap még nem éreztem igazán változást, de haza már bicegés nélkül jöttem!

A gyógyulás kulcsa

A saját tapasztalataimat felhasználva segítem a pácienseimet a kezelésekre adott szöveti reakciók felismerésében és megértésében, mert a fizikai megtapasztalásokon keresztül könnyebb kapcsolódni a testünk jelzéseivel, másként tudnak tekintenünk a problémánkra.
Ezt látom a pácienseimnél is, hogy elkezdődik egy felismerési folyamat. Ahogy én is megláttam a panaszaim érzelmi okait, náluk is így működik, ők is ezt az utat járják be…
Elkezdődik egy felismerési folyamat: elkezdi meglátni az összefüggéseket a panaszai hátterében, felismeri a saját felelősségét a kialakulásukban, ezáltal ráébred arra, hogy kezében van a gyógyulás kulcsa is!
Így a kezeléseink hatására a páciens tudatossá válik a testi tünetei és a belső világa közötti összefüggésekre, ezáltal felismer megoldási utakat, elkezd kimozdulni a lelki/érzelmi helyzetéből, ami a panaszát okozza.
Mi a kezeléseinkkel ’csak’ segítjük a gyógyulás útját…

Video

Nézd meg a videoban a fájdalom és az érzelmek kapcsolódásáról szóló 7-perces előadásomat – gyakorlati példákkal:

Vélemény, hozzászólás

Kategóriák