cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

Nervus Vagus stresszoldó kezelés

Tudtad, hogy azok az emberek, akiknek a Vagus Nervusa aktívabb, általában jobban képesek kezelni a stresszt és az érzelmi nehézségeket?

Létezik egy ideg, amely áthalad szinte az egész testen, a legtöbb szervműködést valamilyen formában szabályozza, és a stimulálása számos dolgot befolyásol. Ezt az ideg nem más mint a Nervus Vagus, avagy bolygóideg.

Mi is az a Nervus Vagus?

A nervus vagus a paraszimpatikus idegrendszer része, szerepet játszik a stressz kezelésében azzal, hogy segít szabályozni a test stresszválaszát és elősegíti a relaxációt. Amikor aktiválódik,  elősegíti a relaxációt és ellensúlyozza a stresszhez kapcsolódó „harcolj vagy menekülj” választ, illetve felelős a „pihenés és emésztés” reakcióért. A vagus ideg működésének  megfelelő stimulálása nagymértékben segíthet csökkenteni a stresszt és a stressz okozta fiziológiai reakciókat, mint például a szívverés gyorsulása vagy a vérnyomás emelkedés,képes gátolni a test gyulladásos válaszát, amely gyakran a krónikus stressz hatására jelentkezik, segít előidézni a relaxáció és nyugalom állapotát, csökkentve ezzel a stressz és szorongás szintjét, és segít szabályozni az érzelmi reakciókat,

Az EnerGentle sztresszoldó kezelés kíméletesen, gyengéd érintésekkel masszírozva segít a feszültség oldásán, és egyik előnye, hogy nem hagy a bőrön kék-zöld, fájdalmas foltokat. A finom érintésekkel úgy stimulálja a vagus ideget, hogy elősegíti a mély relaxációt és a stressz csökkentését. A kezeléseink integráltan tartalmaznak finom érintéses izomfasciarendszerre ható lazító technikákat, a vegetatív idegrendszer működésére a szimpatikus/paraszimpatikus részre ható kiegyensúlyzó technikákat, és direktben a vagus ideg kilépési pontjainak és lefutásának útját felszabadító technikákat. Ezekkel a finom érintésekkel, segítjük az ideg lefutása mentén az információ áramlást és  stimuláljuk és áthangoljuk a működést. ami hozzájárul a test nyugalmi állapotának eléréséhez.

Hol van a legtöbb kapcsolódási pont?

A vagus ideg a tarkó területén lép ki a koponyából, és közben több ideggel együtt összekapcsolódik és halad a nyak területén a mellkasba. Ezért a tarkó, nyak, váll mellkas területén több kapcsolódási pontot érintve aktiváljuk azt. Ez a terület különösen érzékeny a masszázsra és finom érintésre, és a megfelelő technikák alkalmazásával jelentősen javítható a vagális tónus, ami a test relaxációs válaszát erősíti.

A Nervus Vagus stimulálása kulcsfontosságú a stresszkezelésben, és a stresszcsökkentő kezelés egy hatékony módszer lehet ennek a kapcsolatnak a kihasználására a mindennapi életben. A kezelés nemcsak az izmok ellazításával járul hozzá a stressz csökkentéséhez, hanem a vagus ideg segít helyreállítani a test és az elme egyensúlyát. A kezelés végén a páciensek pihenten és ellazultan állnak fel a kezelő ágyról.

Vélemény, hozzászólás

Kategóriák