cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

Az EnerGentle Módszer története – kényszerleállásból szárnyalás

A kényszerleállás hatásai

A változásoktól félünk, pedig igazából az visz előre bennünket. Sokszor egyszerűbb és kényelmesebb az ismert „állóvizben” maradni, mint felkavarni azt és elindulni az ismeretlenbe.
2020-ban a karantén időszakát különbözőképpen éltük meg. Inkább rosszként gondolunk rá, vagy talán csak elvárás, hogy azt mondjuk, rossz volt. Azonban minden rosszban van valami jó!
Rám úgy hatott a bezárás, hogy először azt éreztem, végre van időm olyanokra, amiket eddig nem tudtam elvégezni normál körülmények között. Jólesett a lelassulás. Jó volt, hogy nem kellett rohanni, együtt étkezett a család, nem kellett az idővel harcban állni.
Ezzel egy időben egyfajta befelé fordulásra késztetett, és két hét után már kezdtem kevésbé komfortosan érezni magam. Éjjel felébredtem és nem tudtam visszaaludni annak ellenére, hogy a napközbeni tevékenységek során teljesen nyugodt voltam és jólestek a napi tevékenységek.
Már egy ideje járom az önismeret útját, ezért felismertem azt, hogy valami mélyen nem hagyott nyugodni. Így elindultam, hogy a mélyére ássak a dolgoknak.

A felismerés útja

A bezárkózás és elcsendesedés segített rálátni arra, hogy a nyugtalanság oka, hogy tudatalatti szinten régi tapasztalatok, traumák akadályoznak abban, hogy a céljaimat, vágyaimat megvalósítsam.
Közben – a karantén miatt – volt időm tanulni, online előadásokat hallgatni és szakmailag fejlődni. Jó néhány hiányzó láncszem a helyére került a fejemben, ami segített megérteni, hogy mi történik bennem, mitől hatnak a kezeléseim úgy ahogy, és hogy mi akadályozott abban, hogy mind szakmailag, mind a magánéletben is kiteljesedjek.
A karantén alatt felkértek egy online előadásra, aminek a címe az „idegrendszeri harmonizáció manuálterápiával” volt. Ez indított el sok mindent bennem. Végig kellett gondolnom a kezeléseimet: mi is történik, hogyan hat az idegrendszerre, stb. Másként kellett tekintenem az eddigi munkámra, mert laikusoknak szólt az előadás. Ez elég nagy kihívás volt.

Az EnerGentle megalapozása

Nagyon sokat tanultam a felkészülés alatt… akkor még nem tudtam pontosan mit, de úgy éreztem, hogy ez valamit elindít az életemben… most már tudom, hogy ez volt a saját képzésem elindítója… hiszen akkor sok mindent felismertem abból, hogy milyen hatásai vannak a kezeléseimnek.
Már egy ideje kollégák is kérdezgették, hogy „Angi, mikor tanítod már meg nekünk, amit csinálsz”?
A belső munka és a helyükre kerülő hiányzó szakmai láncszemek eredményeként rájöttem, hogyan tudom átadni a tudást, amit én 20 év alatt megtanultam és összeraktam, ahogyan azt én alkalmazom.
Elkezdtem kidolgozni a saját módszertanom,
(amely egy nagyon nehéz és fárasztó munka volt) amelynek eredményeként létrejött az EnerGentle módszer.

Az újjászületés

Az egy éves út, amíg idáig eljutottam, kihívásokkal teli volt. Többször megtorpantam, a bennem létrejött fejlődés a környezetemben is változásokat hozott… féltem a változások következményétől, de beláttam, ha csak kicsit változtatok, nem tudok úgy fejlődni, ami engem a legjobban szolgál. Igaz a mondás, hogy néha szükség van arra, hogy merjünk nagyot ugrani! Ezért mindent egy lapra tettem fel, és csak mentem a kitűzött cél felé a saját utamon, amelynek most érik be a gyümölcse.
Bíztam a változás pozitív hatásaiban, de amikor megtorpantam (erőben és pszichésen), szakemberek támogatását kértem. Azonban ők nem tudtak végigmenni helyettem az általam kitűzött, de teljesen ismeretlen úton! Nekem kellett menni tovább és keresni az új irányokat… és most öröm, hála, és boldogság van bennem, hogy megtettem!

Merjünk lépni…

A pácienseimet is erre bátorítom, hiszen a gyógyulásuk útján én segítem, támogatom őket, de a változásokat nekik kell felismerni és végigcsinálni, mert csak ők tudják, hogy számukra mi a legjobb. A kollégáim és én csak segíteni tudjuk őket ezen az úton, ha megtorpannak, mi bátorítjuk és támogatjuk őket – de az egészséghez vezető utat mindenkinek magának kell meg találnia, azt nem lehet receptre felírni!

Te már érzed, hogy változtatnod szükséges? Vállalod az új életedhez vezető lépések megtételét?
Jelentkezz be hozzánk! Várunk szeretettel és figyelemmel!
bejelentkezési link / +3630 257 0071 / info.manualisterapia@gmail.com

Vélemény, hozzászólás

Kategóriák