cim_nevjegy

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

1132. Budapest; Nyugati tér 5.
1. emelet 5. (30-as kapucsengő)

Miért leszel beteg a vizsgák után közvetlenül, vagy a nyaralás második-harmadik napján?

Nagyon sok emberrel előfordul, hogy éppenhogy csak túl van a vizsgákon vagy megkezdte a jól megérdemelt pihenést, szinte azonnal, törvényszerűen valami kórság azonnal úrrá lesz rajtuk. Ez nem azért van mert az illető balszerencsés, hanem sokkal inkább azért, mert ezt a választ adja a szervezet a stresszre reakcióként. A nagy stressz után úgymond öngyógyító módba teszi a szervezet önmagát, ezzel kényszerpihenőre küldve a testünket és minket.

Mit tehetünk az ellen, hogy ez mindig megismétlődjön?

Első sorban érdemes megelőző és aktív stresszkezelést alkalmazni, a vizsgákra való felkészülést megtervezni és időben elkezdeni, illetve munka környezetben is úgy előre tervezni, hogy a nyaralást megelőző két hónapban kicsit több feladatot kezdjünk el végezni, előre dolgozni, hogy a nyaralás előtti 1-2 hétben már sokkal kisebb legyen a stressz. Ezt a csomagolással és előkészületekkel is megtehetjük könnyedén, főleg, ha készítünk egy ellenőrző listát, amin folyamatosan kipipáljuk az elintézett tenni-venni-, elintéznivalókat.
A stresszhelyzetben érdemes lehet különböző stresszcsökkentő légzéstechnikákat alkalmazni, sport tevékenységet beiktatni, megfelelően inni, táplálkozni és aludni.

A pihenés szóljon a pihenésről!

A fent említett lehetőségek mellett érdemes kipróbálni az EnerGentle manuálterapeutái által végzett stresszcsökkentő kezelést is. Szakembereink úgy stimulálják a Nervus Vagust, azaz a bolygó ideget, hogy az mélyebb légzést és nyugodtabb szívritmust eredményez, csökkentve ezzel a stressz szintjét. Nervus Vagus az idegrendszerünk egyik kulcsfontosságú része, amely összeköti az egész testünket a fejünktől a talpunkig, és szoros kapcsolatban áll az érzelmi reakciókkal is. Hogy miért? Azért, mert ez az ideg közvetlen hatással van az agyunk limbikus rendszerére, amely felelős az érzelmekért és a hangulatért. A kezelés segít feloldani a görcsöket, segít a fájdalmakat elmulasztani és a testnek és a léleknek megnyugodni. Tehát, ha segítünk a stressz csökkentésében, akkor már a nyaralás elött kialhatod magadból a sok összegyűlt feszültséget, megkezdheted a minőségi, nyugodt, pihentető alvást.

Ennek az lesz az eredménye, hogy a nyaralás, a vizsgaszezon utáni pihenés valóban fel fog tölteni, nem leszel beteg, ezáltal részt tudsz venni számos izgalmas programon, amik a korábbi időkben kimaradtak. Ha a táplálkozásra, az alvásra, a mentális felfrissülésre és a testmozgásra is odafigyelsz a nyaralásod alatt, akkor kipihenten és energikusan fogsz hazatérni, nem pedig még fáradtabban, mint mielőtt elmentél.

Jó pihenést kívánunk!

Vélemény, hozzászólás

Kategóriák